ÁREA PRIVADA

SESSIONS FORMATIVES
Dret Social Comunitari

Barcelona a 27/05/2019

Benvolguts companys i companyes, 

Com a responsables de la Comissió de Dret Comunitari, ens és grat informar-vos que hem cregut de màxim interès realitzar una segona sessió formativa i informativa sobre les últimes sentències i tendències dels tribunals europeus, i en particular, de les sentències emeses pel TJUE. 

Un cop més, tornem a comptar amb el Magistrat del Jutjat social núm. 33 de Barcelona, Joan Agustí, màxim exponent nacional de l'estudi del dret laboral comunitari, coneixedor de totes les novetats que sorgeixen de forma continuada en els pronunciaments de TJUE i altres institucions i jutjats d'altres països europeus, i membre de REDUE (Xarxa d'Experts en Dret de la Unió Europea).

Aquesta segona sessió se celebrarà el proper dijous 7 de març de 17 a 19 hores i abordarem com a tema monogràfic el de les “Directives anti-discriminatòries”. El principi d’igualtat i la prohibició de discriminació, principis fonamentals de la Unió Europea, que han jugat i juguen una paper fonamental en la seva evolució normativa i jurisprudencial, fins el punt que –darrerament- han estat diversos els pronunciaments del TJUE exhortant al jutge nacional a -sense necessitat de plantejar qüestió prejudicial- inaplicar la norma nacional interna que hi entri en conflicte.

En concret, i a més de la Carta de Drets Fonamentals de la Unió Europea (cada cop més rellevant),  les directives que analitzariem -amb la jurisprudència corresponent- són:

- Directiva 2000/78  (per religió, conviccions, discapacitat, edat i orientació sexual)

- Directiva 2000/43  (per origen racial i ètnic)

- Directiva 2006/54 (per raó de sexe, en matèria de ocupació i condicions laborals)

- Directiva 1979/7   (per raó de sexe, en matèria de Seguretat Social)

Així mateix –a la secció de novetats recents- analitzarem el molt recent informe de l’Advocat General, de data 31.1.19, que proposa al TJUE  una sentència que pot esdevenir important en ordre a l’obligació empresarial de portar un registre efectiu de la jornada de treball (en contra de l’actual criteri del Tribunal Suprem, que no ho considera obligatori). I aprofitarem per explicar la funció d’aquesta estranya figura de l’Advocat General en el TJUE.

La inscripció a aquesta sessió heu de realitzar-la, com és habitual, a la Secretaria col·legial: mail recepcion@graduados-sociales.com o trucant al tel. 933 633 380.

Cal recordar-vos que també podreu seguir la sessió per videoconferència en temps real des del vostre suport informàtic. Només és necessari que seleccioneu en el menú de la web col·legial Conferències en directe i introduïu usuari i contrasenya habitual. Per a veure la videoconferència en directe, NO és necessària la inscripció.

Rebeu una cordial salutació.

Josep Mª Puente i Ricard Lopez

Comissió de Dret Comunitari

DIA: 7 març 2019

HORA: 17h a 19h

LLOC: Seu col·legial Barcelona (Còrsega, 227-229).

 

Para inscribirse en este curso, ha de clicar aquí.

Este sitio web utiliza cookies, tanto propias como de terceros, para recopilar información estadística sobre su navegación. Más Información
POLÍTICA DE COOKIES